Tether, Bitcoin, en hoe de passé 60/40-investeringsregel nieuw leven in te blazen

In het licht van de stijgende institutionele belangstelling en de perstijd van Bitcoin van 53,17% YTD, kan het het juiste moment zijn om te evalueren wat er na 60/40 komt. Ooit de mantra van Wall Street Bulls, is 60/40 nu een passé strategie. Door 60% globaal toe te wijzen aan aandelen en 40% aan obligaties wordt een relatief goed rendement gegarandeerd met een laag risico in de jaren ’80 en ’90. Fast forward naar 2020 en nu kijken alternatieve beleggers naar Bitcoin om de prestaties van portefeuilles die getroffen zijn door de 0 tot negatieve rentes van de Fed en de onvoorspelbaarheid van de wereldwijde aandelenmarkten in balans te brengen.

Ondanks de volatiliteit die met Bitcoin gepaard gaat, is haar RoI gestaag gestegen. De risico-rendementsverhouding is laag wanneer de beleggingsperiode langer is dan een kwart, en dit geldt vooral sinds 2019. In januari 2019 was de prijs van BTC zelfs $3732, voordat het met 130% steeg om in juni 2019 $8572 te bereiken.

Er moet ook worden opgemerkt dat er verschillende winstmogelijkheden waren bij 50%, 70-85% en 130%. Afhankelijk van het gewenste rendement op de portefeuille, konden managers profiteren van de kans en uittreden op basis van hun risicobereidheid.
Dit jaar is de RoI van Bitcoin misschien een beetje ondermaats met 52%. Echter, voor de recente ineenstorting van de prijs van BTC waren er winstbestemmingskansen vanaf 27 juli 2020 tot 3 september 2020. Dit viel ook samen met de prijsrally na de hapering van deze marktcyclus. Nu is vastgesteld dat rendementen lucratief zijn voor vermogensbeheerders, wat is dan de drempel voor toetreding?

Het kopen van cryptocurrencies met behulp van fiat zoals USD is een van de grootste afschrikmiddelen, aangezien de meeste fiat-crypto beurzen een premie of hoge kosten in rekening brengen bij het betreden en verlaten van de markt. De stijgende populariteit en marktkapitalisatie van USDT hebben deze uitdaging effectief aangepakt. Alleen al in de afgelopen 3 maanden hebben stablecoins consequent $100M per dag aan marktkapitalisatie toegevoegd. In feite is de stijging van stablecoins zoals USDT zo krachtig geweest, dat het is gestegen naar de 3e plaats op de ranglijst per marktkapitalisatie, alleen achter Bitcoin en Ethereum en ver voor XRP.
Met zijn zogenaamd transparante reserves, hoge marktkapitalisatie en lage transactiekosten heeft Tether het makkelijker gemaakt voor nieuwe spelers om de fiat-crypto-markten/transferfondsen over de crypto-beurzen te betreden. 2020, ergo, kan echt het jaar van Tether zijn.

Tether biedt liquiditeit en de mogelijkheid om Bitcoin of altcoins te kopen tegen marktwaarde. Het biedt echter ook een echte afdekking tegen inflatie. Het is een vervanger geworden voor de USD in landen als Rusland en China.
Het overbrengen van USD over de grenzen heen voor het investeren in internationale zaken of producten komt met een hoge premie. Tether heeft echter de barrières verlaagd en de grensoverschrijdende transactiekosten drastisch verlaagd. De invoering ervan is de drijvende kracht achter de marktkapitalisatie en het feit dat het gemakkelijk toegankelijk en beschikbaar is, helpt institutionele beleggers om miljoenen te besparen op vergoedingen en premies die wereldwijd op beurzen worden betaald.

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het misschien niet de beste zet in onzekere tijden om volledig op de Amerikaanse dollar te vertrouwen. Daarom is het tijd om de traditionele 60/40 te vervangen door een geoptimaliseerde strategie waarbij ten minste 10% wordt geïnvesteerd in Bitcoin, dat voor een kwart of twee wordt aangehouden. Bitcoin, alleen, zal dat ook niet doen. Zoals de tiener Bitcoin-miljardair Eric Finman ooit zei: „Beleg 10% van uw inkomen in topcryptocurrency’s“.

Deze 10% kan belegd worden in de top 25 altcoins gerangschikt naar marktkapitalisatie, terwijl nog eens 10% in Tether kan worden gehouden. Tether is het meest cruciale radertje in deze portfolioboostende machine. Tijdens een bloedbad blijven handelaren met twee opties over – Hodling activa in hun portefeuilles als ze naar de bodem racen of ze terug converteren naar fiat op fiat-crypto beurzen en het boeken van verliezen.

Echter, stablecoins zoals USDT geven handelaren een derde optie – het omzetten van hun crypto-assets naar Tether en HODLing via het bloedbad, waardoor verliezen worden vermeden en het omzetten naar USD tegen lage kosten en bijna-nul-volatiliteit.

Ergo, Tether zou wel eens de sleutel kunnen zijn tot het ontsluiten van 60/40, terwijl het een evenwichtig mandje van crypto-assets in de beleggingsportefeuilles introduceert in 2020.