Svindel driver sydafrikanske myndigheder

Svindel driver sydafrikanske myndigheder til at regulere kryptohandel

Financial Sector Conduct Authority kræver strengere reguleringskontrol med kryptokurrency.

Sydafrikanske tilsynsmyndigheder søger at udøve mere kontrol over kryptovalutahandel efter sammenbruddet af det, der påstås at være den største Ponzi-ordning, landet nogensinde har set.

Det selvudråbte Bitcoin (BTC) handelsfirma Mirror Trading International blev sat i foreløbig likvidation i december, da investorer forsøgte og undlod at trække deres midler. Virksomheden Bitcoin Bank hævdede at have tiltrukket over 260.000 medlemskaber over hele verden og håndterede en rapporteret 23.000 Bitcoin – et beløb, der nu er værd i regionen på $ 716 millioner.

Imidlertid afslørede en undersøgelse foretaget af Financial Sector Conduct Authority, at virksomheden ikke førte regnskabsoptegnelser eller nogen form for brugerdatabase. Virksomhedens ledelse hævdede at være vildledt af administrerende direktør Johann Steynberg, som de siger kan være flygtet til Brasilien.

Advokater for firmaets resterende ledelse understregede, at FSCA endnu ikke havde konstateret, at MTI fungerede som en Ponzi-ordning, kun at den handlede uden licens.

FSCA’s chef for håndhævelse, Brandon Topham, fortalte Bloomberg, at anklagemyndighederne måtte være i stand til at stoppe sådanne ordninger, før de samlede fart:

”På det tidspunkt noget bliver en Ponzi-ordning, har vi mistet vores jurisdiktion. Vi har brug for politiet og anklagemyndigheden til at arbejde hurtigt og sætte folk i fængsel. ”

Til dette formål fremsætter myndigheden forslag til formelt at regulere handelen med kryptokurver som Bitcoin (BTC), sagde Topham.

Topham sagde, at forsøg på at komme ind tidligt på Ponzi-ordninger var blevet ret almindelig praksis i Sydafrika:

”Jeg har været i radioprogrammer, hvor folk siger,” Jeg er en professionel Ponzi-investor. Du kommer hurtigt ind og kommer ud, og som med enhver virksomhed skal du risikere penge for at tjene penge. ”Vi er nødt til at lave et eksempel på MTI, så folk forstår, at det aldrig er en god idé at investere i en Ponzi.”

I juli lukkede Texas State Securities Board MTI-operationer, der fandt sted i dets jurisdiktion, efter at have konkluderet, at projektet var en markedsføringsplan på flere niveauer.

Sydafrikas egne regulatorer var allerede mistænkelige over for MTI’s påstande om, at det ville returnere 10% fortjeneste pr. Måned for hver bruger

”Det vil tage en seriøs undersøgelse for at fastslå, hvor meget der var involveret,” sagde Topham til Bloomberg og tilføjede, at to andre virksomheder var under efterforskning for mulige bånd til MTI. Likvidatorer har hidtil ikke sporet alle selskabets aktiver og forventes at få tildelt en udvidet endelig likvidationsordre i marts. 1, forudsat at retssager forbliver ubestridte.

Mens regeringer har flirtet med cryptocurrency-regulering i årevis, skubbes de nu til at vedtage konkrete love på grund af den stigende profil af Bitcoin og tilknyttede kryptokurver.

I december sagde Coinbase-administrerende direktør Brian Armstrong, at det amerikanske finansministerium foreslog love, der kunne se udvekslinger, der krævede et navn og en fysisk adresse, der kræves for brugere, der er involveret i enhver kryptotransaktion, der overstiger $ 3.000 i værdi.

About

No comments yet Categories: Crypto