Online portemonnees – Meest beginnersvriendelijke en gemakkelijkste toegang

27. August 2018 Aus Von admin

Online portemonnees zijn super aantrekkelijk voor hun toegankelijkheid, lage kosten en gebruiksgemak. Zoals de naam al doet vermoeden, zolang u over een internetverbinding beschikt, hebt u toegang tot uw munten vanaf uw smartphone, tablet, laptop, desktop, enz. Vanwege deze open toegankelijkheid, moet u er echt zeker van zijn dat de service die u gebruikt serieus is over de veiligheid. Wij adviseren de meest veilige online diensten die hieronder worden aanbevolen.

Mobiele portemonnee
Mobiele portemonnee op muntbasis

Mobiele portemonnees zijn een beetje lastig. Aan de ene kant zijn ze echt nuttig als u van plan bent om uw cryptocurrency als contant geld uit te geven aan lokale bedrijven die het accepteren.
Maar aan de andere kant zijn ze waarschijnlijk minder veilig, afhankelijk van de toepassing die je krijgt. Het is moeilijk om te weten welke portemonnees je moet vertrouwen, maar we raden je aan alleen de App Store of Google Play Store te gebruiken om apps te downloaden en je aan apps te houden die al lang bestaan.

De enige grote uitzondering hierop is het gebruik van Coinbase, een online portemonnee met een mobiele applicatie. Het is een groot bedrijf dat FDIC is voor contant geld en derden verzekerd voor crypto en uiterst veilig.

We raden u aan om een mobiele portemonnee te gebruiken zoals u uw fysieke portemonnee ook zou gebruiken – houd er gewoon genoeg in voor ongeveer een week de moeite waard.

Desktop Client-Portemonnee Portemonnees
Desktop portemonnees zijn een fatsoenlijke optie als u de veiligheid van het apparaat het is ingeschakeld te garanderen. Het probleem met desktop portemonnees op een dagelijkse personal computer is dat dagelijks browsen de kans verhoogt op het per ongeluk infecteren van een computer met malware die kan worden gebruikt om uw munten te stelen. Als je een aanzienlijk aantal bitcoin opslaat op een desktop portemonnee, raden we het gebruik van een volledig aparte, gloednieuwe computer aan die niet zal worden gebruikt voor persoonlijk surfen. Idealiter zal het nooit verbonden zijn met het internet.

Een ander probleem met desktop client portemonnees is dat je waarschijnlijk een digitale back-up van de portemonnee te maken of het risico te verliezen van uw munten als er iets gebeurt met uw computer. Met portemonnees als Cardano’s (ADA) Daedalus desktop portemonnee geven ze u een herstel zin die u offline kunt opslaan en uw portemonnee kunt herstellen, maar niet alles zal dit doen.

We raden eigenlijk geen desktop portemonnee aan, tenzij deze een specifiek voordeel bieden ten opzichte van beveiliging met een hardware portemonnee. Zelfs zeer doorgewinterde gebruikers van cryptocuta’s zijn uit de hand gelopen en veel geld kwijtgeraakt door het gebruik van een desktop portemonnee.

Een crypto die een voordeel heeft met de desktop client is NAV Coin (NAV), waar je de desktop client kunt gebruiken om deel te nemen aan het Proof of Stake (PoS) systeem en rente te verdienen op je munten alleen voor het opslaan ervan in hun desktop client en het verbonden houden met het internet. Dit is een situatie waar het voordelig is om uw munten in de desktop client te houden.