Jeff Currie Talks Bitcoin, Risk, Inflation Hedge

Goldman Sachs chef för råvaruforskning Jeff Currie talade om bitcoin på Bloomberg TV.

Han sa att bitcoin, som koppar, var en riskinvestering för dem som flyttade från guld.

Bitcoin och guld kan ‚existera‘, sa Currie.

Vill veta mer? Gå med i vår Telegram-grupp och få handelssignaler, en gratis handelskurs och daglig kommunikation med kryptofans!

Trust Project är ett internationellt konsortium av nyhetsorganisationer som bygger standarder för transparens.

Chefen för råvaruforskning vid Goldman Sachs talade på Bloomberg TV om sin syn på Bitcoin. Han jämförde det särskilt med koppar och guld.

Risk på, risk av

Goldman Sachs chef för råvaruforskning Jeffrey Currie berättade för Bloomberg TV den 17 december att han ser Bitcoin som en riskfylld tillväxtproxy. Han jämförde det med koppar och sa att överlagring av deras prissättningsdiagram visar att de agerar på ungefär samma sätt.

Risk-on-investeringar är de, över investeringsklasserna, som investerare upplever som intressanta när risken är relativt låg. Däremot är risk-off-investeringar de som investerare graviterar mot när risken upplevs som högre.

Bitcoin På, Guld Av

Jeff Currie ser ökningen av bitcoin (och koppar) som en del av nästa cykel. Han påpekar att medan vissa observatörer hävdade att krypto tog efterfrågan från guld, så är det inte fallet.

”Guld är fortfarande en försvarstillgång. Det har handlat … som det borde i denna stora rotation … bort från defensiva tillgångar, den cykliska rotationen. „

Dessutom, eftersom bitcoin inte ersätter guld inom riskprofilen, finns det ingen jockeying för position mellan dem. „Guld och bitcoin kan existera,“ sa Currie.

En annan uppsättning ögon

JPMorgan Chase-analytiker observerar samma rotation ur guld men ser något helt annat till hands. Den 9 december rapporterade BeInCrypto att JPMorgan-analytiker förväntade sig att investeringar skulle flöda ut ur guld-ETF: er och till krypto, särskilt bitcoin.

JPMorgan-strategerna pekade också på bristen på institutionella investerare inom kryptofältet. De påpekade att flöden till Grayscale Bitcoin Trust sedan oktober nådde nästan 2 miljarder dollar.

Utflödena till börshandlade fonder bakom guld ökade däremot till 7 miljarder dollar. De såg bitcoin vinna på guldets bekostnad.
bitcoin guld

De är inte ensamma

En annan jätte som väger in på debatten är Blackrock Chief Investment Officer Rick Rieder.

I en intervju med CNBC Squawkbox den 20 november sa Rieder att krypto var ”här för att stanna” och berömde den digitala valutans funktionalitet.

Medel för att lagra värde

Om Currie har rätt och guld och bitcoin kan samexistera återstår att se. Möjligheten att krypto ersätter fiat i vissa fall har dock fått dragkraft nyligen.

När MicroStrategy ersatte mycket av US-dollarreserverna i företagskassan med bitcoin svarade marknaden positivt. Till och med Norges offentliga investeringsfond, Oljefondet, tar lite bitcoin-exponering.

About